Колеги помогнете ми да сменя пистовия ремък.Гледах подобни теми но при мен не става.Свалих дясната гума и всичко което се вижда и до което може да се достигне от там е демпферната шайба и една от ролките(незнам как се води точно)с ексцентрик е.Не мога да стигна до възела с алтернатора и хидравликата(мисля)
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна на пистов ремък на 156 2.4JTD-136hp
Collapse
X
-
Ако сменяш само ремък без ролкоите става лесно...отляво на демпферната шайба е ролката с амортисьора,който изпъва ремъка...със подходяща щанга запъваш въпросната ролка,като съответно пазиш нещата около нея и самата нея.....ролката е захваната с болт,и именно на главата на болта ще напъваш...иии внимателно....свалянето е по-лесно..156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
-
Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщениеАз ползвах лула 15, толкова е главата на болта на оптяжната ролка, слагаш ключа и дърпаш навътре, няма опасност от развиване тъй като болта е с обратна резба. Успех със смяната
P.S. тесничко е малко но ще успееш да промушиш новия ремък.Това може да ти е от ползаLast edited by zdravko_ss; d.m.y г., 20:45._156_2,4_JTD_136hp_-EX
156 FL 1,9 JTD 115hp "05
Comment
-
Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщениеАз ползвах лула 15, толкова е главата на болта на оптяжната ролка, слагаш ключа и дърпаш навътре, няма опасност от развиване тъй като болта е с обратна резба. Успех със смяната156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщениеПри мен пък главата на този болт е 17, но какво значение има, колкото е толкова и както ти е удобно така, само пази пръстите, че стават бели като опусне ключа
P.S. тесничко е малко но ще успееш да промушиш новия ремък.Това може да ти е от ползаALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic
Comment
-
преди 2 седмици се занимавах с това. Както ти казаха колегите трябва ти ключ 32 и това е единствения правилен начин да напъваш обтегача. Това, за да махнеш стария ремък, като аз предпочетох да го резна с клещи. После редиш новия ремък, като отхлабваш ексцентричната ролкаи го слагаш навсякъде, сега трябва само да я натегнеш- нещо елементарно, но на мен ми отне 30 мин, щото е завряно няма да ти кавам как и няма как да мушна клещите да я натегна, та си направих един ключ и с него като я натягаш се прибира обтегача. Това е при мен с либра, мисля при алфа има повече място и е по-удобно
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение...резбата е нормална(дясна)...
Comment
-
Днес направих смяната на ремъка.Свалих обтяжната ролка над компресора и всичко стана лесно-ремъка се охлаби и те така.После с леко натискане я монтирах пак и няма проблем-мотора утихна и изчезнаха тези стържещи шумове за които ми се каза че са от евентуално блокирал обтегач или компресор.Не съм напъвал обтегача или други силови интервенции.Благодаря ви за помощта.А пък как не отговарят тея каталози за ремъци не е истинаALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщениеРезбата на самата ролка е лява не на болта който държи оптегача
....забравих да поздравя колегата,браво.....
Last edited by undy; d.m.y г., 23:22.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Ще ползвам темата на колегата,принципно пистовия ремък на колко км трябва да се сменя ?
Comment
-
Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщениеЩе ползвам темата на колегата,принципно пистовия ремък на колко км трябва да се сменя ?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment